CEL MAI IMPORTANT BLOGPOST!

 

          

 

Tu ai citit vreodată eticheta gelului tău de duș? Ok, poate ai citit partea din faţă a etichetei, dar cel mai important lucru este scris pe spate. Lista de ingrediente sau INCI este foarte lungă, complicată şi poate nu înţelegi majoritatea denumirilor. Să ştii că nici eu nu ştiam mai nimic,  dar în ultimii ani mi-am înbunătăţit cunoştiinţele în materie de ingrediente cosmetice.

Permite-mi să enumar câteva chimicale extrem de nocive, iar dacă acestea se regăsesc pe eticheta produselor tale, te sfătuiesc să încerci alte produse care nu le conțin:

 

-Imidazolidinyl urea şi diazolidinyl urea: substanţe chimice, foarte nocive pentru organism şi sunt considerate principala cauză pentru apariţia dermatitei

-Laureatul de sodiu / lauril sulfat(SLS,SLES) : provoacă iritaţii cutanate, afecțiuni dermatologice, hepatice, renale, pulmonare şi pancreatice

-Parabenii : îi regăsim în creme de faţă, corp, mâini, şampoane, geluri de duş, săpunuri şi demachiante, chiar dacă au efect cancerigen şi duc la dezechilibre hormonale

-Dioxane : este în toate ingredientele cosmetice care se termină cu “eth”, şi are efecte cancerigene

 - EDTA : este folosit în produsele cosmetice şi provoacă tulburări hormonale, afecţiuni dermatologice, afecţiuni renale, afecţiuni digestive.

Am enumerate doar 5  ingrediente extreme de nocive, dar ele sunt mult mai multe, iar efectele sunt cam aceleaşi- cancer, dermatite, dereglări hormonale, alergii.

Dar de ce am ajuns aici? De ce statul nu interzice aceste ingrediente dăunătoare ? Din păcate eu nu ştiu răspunsul la această întrebare, dar stiu că dacă deschidem ochii şi suntem mai atenţi la ceea ce folosim, putem să evităm contactul cu produsele care ne sunt nocive.

În momentul în care am hotarât să construim o afacere cu produse cosmetice, primul gând a fost să nu folosim ingrediente dăunătoare, pentru că acestea vor fi folosite şi de copiii noştri.

Astfel, pornind de la ideea de cosmetice naturale, vegetale, sigure, chimista noastră ne-a sfătuit să folosim ingrediente proaspete, iar produsele noastre să aibă termen de valabitate doar de 6 luni.

Wawa Fresh Cosmetics este prima companie din România care pune prospeţimea pe primul plan, iar astfel clienţii nostri se vor bucura de cele mai bune cosmetice naturale, handmade, certificate.

 

 

Horațiu Horoba

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

March 18, 2019

Please reload

Archive
Please reload