99% dintre femei trec prin acest calvar la fiecare epilare


Fire de păr crescute sub piele?


Am fost întrebată de mai multe prietene zilele acestea, ce să facă pentru a nu le mai crește firele de păr sub piele, mai ales că este sezonul concediilor, a costumelor de baie și a pielii strălucitoare.  Unele dintre ele au dat vina pe ceara cosmetică, altele pe aparatul de epilat sau pe lama de ras. Aceste fire, inestetice şi uneori dureroase din cauza inflamaţiei pe care o pot provoca, apar indiferent de metoda de epilare pe care o folosim. 
Noi, femeile, ducem multe lupte în mod constant, dar cea mai aprigă este aceea de a arăta și de a ne simți bine în pielea noastră! Voi împărtăși cu tine, pentru că ești prietena mea, câteva remedii eficiente şi uşor de folosit acasă, care să te ajute să scapi de părul nedorit care îşi face apariţia sub piele și deopotrivă să preîntâmpini apariția lui.

 

 

1. Nu folosi lamele uzate
Acesta e primul pas care trebuie să-l faci. Lamele care sunt prea uzate şi nu mai taie cum trebuie duc la iritarea pielii şi astfel la apariţia părului care crește sub piele.

 

2. Exfolierea pielii este obligatorie
Dacă reuşeşti să faci o rutină care să conţină exfolierea înainte de epilare, poţi să reduci apariţia părului crescut sub piele. Cu siguranţă  e mai simplă prevenirea apariţiei firelor crescute sub piele înainte ca ele să devină umflate, iritate şi dureroase, decât tratarea lor. Recomand cu încredere exfolierea cu coji de portocală, sâmburi de măsline zdrobiți, ulei de stuguri, vitamine, toate echilibrate perfect în scrub-ul  Grape& Pineapple Paradise care îți lasă și pielea super hidratată și pe care îl poți comanda aici.

 

3. Schimbă modalitatea de epilare
Firele de păr care cresc sub piele apar în principal atunci când te epilezi cu ceară, foloseşti epilatorul electric sau îţi smulgi părul cu penseta. Smulsul părului complet din foliculul său, poate adesea să schimbe direcţia de creştere a acestuia. Dacă atunci când crește, firul de păr întâmpină greutăţi, cum ar fi un strat de piele moartă, atunci el se îndoaie şi creşte în interior, nu în exterior. Şi dacă foloseşti lama de ras, poţi să  ai fire de păr care cresc sub piele. Foloseşte o lamă proaspătă şi curată şi întodeauna taie firul de păr în direcţia în care creşte, nu în sens invers. 

 

 

 

 

4. Hidratează-ți pielea 
Este obligatorie folosirea unui unt de corp bogat  în emolienți și ingredient calmante, care oferă un nivel de hidratare ridicat și tratează zona după epilare, pielea rămânând fină şi prevenind astfel iritațiile. Eu îți recomand un unt de corp calmant care este foarte potrivit pentru liniștirea pielii după epilare și  chiar și după expunerea la soare, pentru că e preparat din unt de cacao, ulei de aloe vera, unt de cocos, unt de shea și vitamina E. Află mai multe aici!

 

 

 

 

5. Aburi sau prosop cu apa fierbinte 
Dacă zona este deja inflamată, iar locul unde a apărut părul crescut sub piele este asemenea unui coş, aplică un prosop cu apă caldă ca să înmoi pielea din jur. Astfel, ajuţi porii să se deschidă şi laşi firul de păr să iasă la suprafață. Dacă ai timp să faci o saună e și mai bine, iar rezultatul este tot dilatarea porilor!

 

 

 

6. Foloseşte Aloe Vera
Aloe Vera este un remediu eficient atunci când vine vorba de părul crescut sub piele. Aplicarea ei pe locul inflamat reduce aproape instantaneu senzaţia de arsură şi de mâncărime. De asemenea, aloe vera va menţine pielea hidratată şi va ajuta foarte mult în procesul de vindecare. Aplică gel extras din aloe vera sau dacă ai acasă planta, rupe o frunză şi aplică sucul direct pe locul iritat, sau și mai simplu, alege untul de corp calmant Cacao Paradise care e bogat in aloe vera și-ti lasă pielea divină și pe care îl poți cumpăra de aici

De reținut 

  •  Exfolierea rămâne cea mai folositoare armă împotriva părului crescut sub piele.    Exfolierea corpului este recomandată de 2 ori pe săptămână. 

  •  Există două tipuri de exfoliere: exfolierea chimică şi exfolierea fizică. Eu recomand  folosirea celei fizice, pe bază de ingredient vegetale mai ales dacă problema nu este  atât de gravă încât să afecteze foarte vizibil esteticul pielii.

  •  Foloseşte o lamă nouă sau una care nu e tocită, atunci când te epilezi.

  •  Hidratează-ți pielea cât de des poți! Un nivel optim de hidratre preîntâmpină apariția  firelor de păr sub piele.

  •  Poartă haine din fibre naturale și renunță la cele sintetice. Pielea trebuie să respire, la  fel și porii tăi


Dacă ai curiozități, probleme sau întrebări, contactează-mă pe email, Facebook sau Instagram și îți voi răspunde în cel mai scurt timp.


O zi minunata,

Andrada Horoba


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

March 18, 2019

Please reload

Archive
Please reload