Știi să citești eticheta?

De la creme, loțiuni, demachiante până la geluri de duș, șampoane, balsamuri – știi ce substanțe intră zilnic în contact cu pielea ta? Știi cum să eviți capcana reclamelor agresive și să alegi responsabil un produs cosmetic?

 

Piața produselor cosmetice este caracterizată de supraaglomerare. Suntem asaltați de o gamă vastă de produse și strategii de marketing care ne pot deruta foarte ușor.

De aceea, pentru a alege un produs cosmetic în cunoștință de cauză este necesară consultarea listei de ingrediente. Deși la prima vedere, ingredientele de pe etichetă par a fi într-un limbaj greu accesibil publicului, informațiile pot fi înțelese. Spre exemplu, un indiciu important este dat de ordinea în care figurează ingredientele, acestea fiind afișate descrescător, în funcție de procentajul folosit.

Ingredientele aflate in compoziția cosmeticelor se împart în două mari categorii: active și non-active. Pentru a ajuta și stimula funcțiile pielii și a trata anumite afecțiuni sunt folosite ingrediente active, iar pentru a stabiliza formula si a o conserva – ingrediente non-active.

 

Printre ingredientele active care nu trebuie să lipsească dintr-un produs, se regăsesc:

emolienții (uleiuri) – ingrediente care refac matricea intercelulară a pielii, agresată de agenții din mediul exterior

antiiritanți și principii active – ingrediente care atenuează acțiunea agenților iritanți și redau starea de bine, tratează afecțiuni cutanate și îmbunătățesc aspectul pielii antioxidanții (vitamine) – ingrediente care previn impactul dăunător al radicalilor liberi, recomandate a fi prezente în număr cât mai mare.

La Wawa Fresh Cosmetics există două linii de produse Dermasolutions și DermaHair, cu efect imediat, pentru tratarea problemelor pielii și scalpului, produse formulate doar din 100% principii active, despre care poți afla mai multe aici.

 

Ingredientele non-active – conservanții și stabilizatorii – sunt cele mai controversate, pentru că unele dintre ele s-au dovedit dăunătoare. Spre exemplu, parabenii pot fi regăsiți pe etichetele cosmeticelor sub denumirile: methyl, propyl, buthyl, ethyl, sobuthyl: îi regăsim în creme de faţă, corp, mâini, şampoane, geluri de duş, săpunuri şi demachiante, chiar dacă au efect cancerigen şi duc la dezechilibre hormonale. Imidazolidinyl urea şi diazolidinyl urea: substanţe chimice, foarte nocive pentru organism care sunt considerate principala cauză pentru apariţia dermatitei

Laureatul de sodiu / lauril sulfat (SLS,SLES) : provoacă iritaţii cutanate, afecțiuni dermatologice, hepatice, renale, pulmonare şi pancreatice

Dioxane : este în toate ingredientele cosmetice care se termină cu “eth”, şi are efecte cancerigene

EDTA : este folosit în produsele cosmetice şi provoacă tulburări hormonale, afecţiuni dermatologice, afecţiuni renale, afecţiuni digestive. Alte componente de care este bine sa ne ferim sunt parfumurile si alcoolul, din cauza efectelor iritante asupra pielii.

 

Ceea ce ne bucură, este faptul că noi, la Wawa Fresh Cosmetics, am ales varianta de cosmetice sigure, proaspete și eficiente, astfel că pe lista noastră de ingrediente, nu se regăsesc decât ingrediente și active vegetale certificate organic.

 

 

Saptămână plină de bucurii!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

March 18, 2019

Please reload

Archive
Please reload