Cum sa iti ingrijesti tenul iarna

Cat de curand mercurul va dardai in termometre, iar noi vom fi infofoliti. Urmeaza o perioada magica, asteptata de multi, insa vine la pachet si cu gerul. In sezonul rece pielea care este expusa factorilor externi are de suferit, in special fiindca acum este supusa variatiilor de temperatura, de la cald la frig si umiditatii reduse. Din aceste motive pielea noastra se va deshidrata, se va usca, apare eritemul si poate deveni sensibila. In aceasta perioada pielea noastra are nevoie de o ingrijire intensiva, pentru a ramane hidratata, elastica, sanatoasa si catifelata. Iata cum sa iti ingrijesti tenul in functie de tipologia sa.

 

Ten uscat/normal/sensibil

 

Cei ce au un astfel de ten trebuie sa evite folosirea produselor prea puternice de curatare si a exfoliantelor. Acum este importanta refacerea sau crearea unui film hidrolipidic pentru ca tenul sa reziste factorilor externi. Utilizeaza creme de fata intens hidratante, atat ziua, cat si seara. Pe timp de zi foloseste o crema cu factor de protectie, fiindca doar pentru ca e frig nu inseamna ca razele UV nu iti afecteaza pielea. Alege de la noi produsele potrivite in functie de probleme, cu efect de lifting, anticearcane, antipete, antirid, pentru urme postacneice, pete si melasma, etc. Foloseste si un serum care actioneaza in straturile profunde ale pielii, redand stralucire, un aspect uniform si sanatos.

 

Pentru curatare utilizeaza o apa micelara hidratanta si iluminatoare ce indeparteaza cu usurinta machiajul, echilibreaza tenul, reduce hiperpigmentarea si oboseala, pastreaza apa in tesuturi, pregatind-o astfel pentru celelalte produse. Daca te confrunti cu roseata utilizeaza un booster pentru cuperoza sau rozacee, ce ofera hidratare timp de 24 de ore, reduce inflamatia, roseata si pierderea de apa din tesuturi, reduce dilatarea capilarelor superficiale, repara si protejeaza pielea de efectele stresului.

 

Ten gras/mixt/acneic

 

Daca te confrunti cu acneea si exces de sebum, vei avea nevoie de produse care sa hidrateze fara a incarca tenul si a congestiona porii. Alege de la noi un tratament acnee complet. Produsele elimina impuritatile, decongestioneaza tenul, au rol antiinflamator, ofera o hidratare celulara adecvata. Pielea va avea un aspect uniform si sanatos. Pentru curatare foloseste o lotiune seboreglatoare si matifianta, ce diminueaza aspectul porilor si reduce excesul de sebum. Cel putin o data pe saptamana foloseste o masca exfolianta si detoxifianta cu carbune incapsulat.

 

Te asteptam cu numeroase produse ce iti vor fi esentiale in sezonul rece.