Importanta lotiunii tonice in rutina de ingrijire! Moft sau necesitate?

Din pacate unele persoane considera utilizarea unui tonic in rutina de ingrijire pierdere de timp si o vad ca pe o “sticla de apa” inutila. Paradoxal, lotiunea tonica este una dintre cele mai importante “sticle cu apa” din rutina de ingrijire a tenului.

Desi la o prima vedere lotiunea tonica pare un simplu produs cu anumite particule prin el care nu aduce foarte multe plusuri, de fapt realitatea este alta. Este adevarat ca principalul ingredient este apa (atat de benefica pentru organismul si pielea noastra), dar contine si anumiti agenti activi din extracte din plante ce vin cu o multitudine de beneficii. Drept urmare este un produs mult mai important decat crezi si in zilele noastre nu mai este un moft, ci o necesitate pentru ten..

De ce este atat de importanta lotiunea tonica pentru ten

De regula pentru rutina de ingrijire zilnica a tenului sunt recomandate 3 produse: demachiant, lotiune tonica si crema. Exact in aceasta ordine trebuie folosite aceste produse pentru un ten curat si hidratat in profunzime.

Stim beneficiile demachiantului si a cremei, insa sa vedem cu ce avantaje vine si tonicul pentru piele.

In primul rand, lotiunea tonica vine in completarea actiunii demachiantului, adica elimina impuritatile, celulele moarte si resturile de machiaj. In al doilea rand, mentine un pH natural al pielii stimulandu-l si hidratandu-l. Spre exemplu persoanele care au un ten gras sau mixt ar trebui sa il foloseasca in rutina de ingrijire pentru ca are si rolul de a reduce porii dilatati.

Insa, exista lotiuni tonice potrivite fiecarui tip de ten, pe care le poti gasi si in pagina noastra Wawa Cosmetics.

Un tonic de calitate ce contine ingrediente organice are capacitatea de a intra in adancimea porilor oferind astfel o hidratare mult mai puternica. Practic acest pas nu face decat sa pregateasca tenul pentru urmatorul pas - crema.

Totodata, pentru ca tonicul curata pielea in profunzime, eliminand toate impuritatile si celulele moarte, vom avea un ten curat. Acest aspect ajuta foarte mult la o mai buna fixare a produselor de make-up pe piele, oferind un aspect mai radiant.

Regula de aur

Un “truc” benefic pentru o absorbtie mai buna a cremei in straturile pielii: aplica crema imediat dupa ce ai aplicat tonicul, nu-l lasa se se usuce. Impreuna, vor hidrata in profunzime.

Iar regula de aur este sa utilizezi tonicul potrivit tipului tau de ten. Daca un ten uscat, lotiunea tonica pentru un ten gras nu va avea niciun efect si invers.

Asadar, tonicul este mai important decat crezi in rutina de ingrijire a tenului. Un ten curat nu va fi atat de predispus la cosuri, acnee sau alte probleme de acest gen. Deci, vrei avea un ten sanatos si luminos.

Cu drag, Wawa Cosmetics!